emg home
RSS

NPSS traži ostavke Dačića i Veljovića

05. avgust 2011. | 13:30

Izvor: Beta

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) zatražio je danas ostavke ministra unutašnjih poslova Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića jer nisu rešili probleme izuzetno lošeg materijalnog položaja policijaca.

U saopštenju se navodi da je taj sindika u više navrata ministru Dačiću i njegovim saradnicima ukazivao da konačno treba poboljšati status policajca, izmeniti zakone o policiji i o penzijskom invalidskom osiguranju koji su, kako je ocenjeno, izuzetno loši po policajce.

"Stanje u policiji nije nikada bilo gore što nanosi štetu ne samo zaposlenima u policiji već i građanima Srbije. Iako smo dobili Kolektivni ugovor za policijske službenike i dalje imamo neplaćen prekovremeni i noćni rad, kao i rad u vreme vikenda i praznika", piše u saopštenju NPSS.

Taj sindikat kao probleme navodi i lošu uniformu i opremu, platu manju od proseka u Srbiji, kao i selektivnu primenu zakona na terenu.

"Policija i dalje nema standarde koje ona mora da poštuje i koji bi se prema policiji poštovali", naveo je NPSS.

NPSS je naveo da je tražio formiranje komisije koja bi ispitala navode o mobingu, samovolji, diskriminaciji, nepoštovanju zakona i krivičnim delima pojedinih načelnika i njihovih saradnika na terenu.

To je, kako piše u saopštenju tog sindikata, samo deo problema za koje je NPSS siguran da su pođednako odgovorni i ministar i direktor policije i zato oni treba da podnesu neopozive ostavke na svoje funkcije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija, Loše materijalno stanje policije

Ličnosti: Ivica Dačić, Milorad Veljović

Institucije: Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS)


Unesite tekst komentara:

<<

08. avgust - 14. avgust 2011.

>>

Povezani naslovi