emg home
RSS

Dačić: Administrativna linija ne sme da postane granica

03. septembar 2011. | 12:49

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da će u nastavku pregovora Beograda i Prištine verovatno biti nastojanja da se administrativna linija između Kosova i centralne Srbije pretvori u graničnu liniju i ukazao da Srbija na to ne sme da pristane.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je jučerašnjim dogovorom o izgledu carinskog pečata Kosova rešen deo problema, ali da u nastavku pregovora predstoje mnogo veći problemi i pitanja. "Naravno da ne možemo prihvatiti da se menja status administrativne linije, imajući u vidu da bi se time veštački prihvatila nezavisnost Kosova", ocenio je on.

Dačić je dodao da je ipak dobro da se dijalogom nalaze rešenja na korist građana, ali i srpskih preduzeća. "Ako nema dijaloga, onda postoji očigledna želja da se stvari rešavaju nasiljem", ocenio je ministar.

Prema rečima Dačića, od načelnog stava da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova važnije je odgovoriti šta je sa zahtevom Nemačke za ukidanje institucija na severu Kosova i šta ako i ostale evropske zemlje podrže taj predlog i šta učiniti ako se ponovi nasilje na severu Kosova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi