emg home
RSS

Ivanović: Priština će najverovatnije odložiti akciju

14. septembar 2011. | 10:22

Izvor: Beta

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da će vlasti u Prištini najverovatnije odložiti slanje kosovskih carinika i policije na prelaze Jarinje i Brnjak.

"Vrlo je verovatno da će odložiti, ali ne i otkazati, slanje svojih carinika i policije. To je ipak prvi pozitivan signal da vlast u Prištini neće dobiti baš bezrezervnu podršku međunarodnih činilaca kao što su se nadala", rekao je Ivanović za Pink.

Zeri piše da se za dva dana odlaže slanje kosovskih carinika i policije na prelaze Brnjak i Jarinje, najavljivano za 16. septembar.

Ivanović je ocenio da će vlasti u Prištini prilagođavati taktiku situaciji i da će animirati međunarodnu zajednicu da objašnjava da je ta akcija zavođenje reda.

Prema njegovim rečima, za veliki deo Srba sa Kosova uspostavljanje granice sa Srbijom bio bi okidač da napuste Kosovo. "Srbi na Kosovu se osećaju kao deo Srbije, okrenuti su srpskim institucijama. Južno od Ibra je druga situacija jer se tamo uglavnom održava komunikacija i s kosovskim i sa srpskim institucijama", naveo je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Oliver Ivanović

Institucije: Ministarstvo za Kosovo


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi