emg home
RSS

Koha: Napad na Kfor organizovao srpski biznismen

05. oktobar 2011. | 09:52 11:52

Izvor: Beta

Grad: Priština

Prištinski dnevnik Koha ditore objavio, pozivajući se na izvore u Euleksu, da su Srbi napali vojnike Kfora na Jarinju 27. septembra i da je napad organizovao biznismen Zvonko Veselinović. List je objavio da je isti čovek organizovao i otvaranje alternativnih puteva.

Prema Kohi, napad na vojnike Kfora video je i komandant te formacije, general Erhard Drevs. Navodi se da je tokom napada povređeno 10 vojnika Kfora.

Prema istražiocima Euleksa, najteži deo posla je utrđivanje broja povređenih Srba.

Istražioci su utvrdili da je do incidenta došlo kad je jedan kamion krenuo prema bodljikavoj žici koja je bila na putu i koja je okruživala bazu Kfora. Na upozorenje vojnika vozač se nije zaustavio, već je kamionom udario vojnika, a potom pokušao da mu uzme oružje. Na vozača kamiona je pucao jedan pripadnik Kfora, posle čega su okupljeni Srbi bacili eksplozivne naprave na vojnike i pucali u njihovom pravcu, navodi Koha.

Sličnu verziju događaja juče je izneo i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, koji je za B92 izjavio da je takva verzija predočena i na poslednjoj sednici skupštinskog Odbora za bezbednost.

Predstavnici kosovskih Srba i Ministarstva za Kosovo ranije su izjavili da je Kfor pucao na nenaoružane Srbe, pa čak i na ambulantna kola.

 

Ivanović: Nemam informacije o kojima govori Drašković

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović kazao je danas da ne raspolaže informacijama koje je o razlozima za sukob Srba i Kfora na Jarinju izneo Vuk Drašković. Ivanović je za agenciju Beta rekao da je o incidentu pričao sa očevicima, pa i sa ranjenim Srbima. Prema toj verziji, jedan kamion koji je vozio Srbin pokušao je da zatrpa zemljom bodljikavu žicu kojom je Kfor ogradio alternativni put blizu Jarinja.

Zbog toga su vojnici Kfora pokušali da ga izvuku iz kamiona, na šta je reagovala grupa Srba koja je krenula prema vojnicima. Ivanović je dodao da su vojnici Kfora reagovali tako što su počeli da pucaju na ljude koji su im prilazili.

"Očevici čak tvrde da je istovremeno korišćena i bojeva municija i gumeni meci. Jedan kontingent Kfora pucao je gumenim mecima, a drugi bojevom municijom. Jedan od ranjenih mi je rekao da je pogođen dok je drugog ranjenog unosio u sanitet", rekao je Ivanović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Hronika

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Oliver Ivanović, Vuk Drašković, Erhard Drevs, Zvonko Veselinović

Institucije: Euleks, KFOR


Unesite tekst komentara:

09. oktobar 2011. 15:04:30

| rifat

0

pa toje normalno biznismenu ne odgovara gde vlada zakon ....nije samo ovom bosa sto smeta ima dosta nji i u srbiju i na kosovu ...ali polako i njima dolazi kraj vladovine biznisom i kontarabandom ....

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>