emg home
RSS

Crnogorac član Pink pantera osuđen u Japanu 10 godina zatvora

28. septembar 2011. | 14:50

Izvor: Beta

Japanski sud osudio je na 10 godina zatvora crnogorskog državljanina Rifata Hadžiahmetovića, člana međunarodne bande "Pink panter", zbog krađe dragog kamenja vrednog skoro četiri miliona dolara.

Hadžiahmetovića, koji je bio svojevremeno najtraženiji čovek u Japanu, sud je osudio zbog učešća u pljački u kojoj su odneti dragulji vredni 3,7 miliona dolra, rekao je portarol tokijskog okružnog suda, a prenosi Australien asošiejted pres (AAP).

Presuda Hadžiahmetoviću je poslednji udarac bandi čiji su članovi, mahom pripadnici paramilitarnih jedinica iz ratova u bivšoj Jugoslaviji, dugo smatrani neuhvatljivim lopovima.

Ta banda, koja je dobila ime po komediji "Pink panter" u kojoj Piter Selers glumi policajaca na tragu čuvenom kradljivcu dijamanata, u poslednjih deset godina je ukrala stvari u vrednosti od više stotina miliona dolara u skoro 30 zemalja.

Hadžiahmetović je uhvaćen na Kipru 2009. na osnovu evropske poternice zbog krađe luksuznih satova u Španiji u koju je potom prebačen. Japan je posle tražio njegovo izručenje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>