emg home

RSS

Nezavisni revizor potvrdio profit NIS-a

13. februar 2012. | 17:06

Izvor: Emg.rs, Beta

Naftna industrije Srbije (NIS) objavila je danas da je nezavisna revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers (PricewaterhouseCoopers, PWC) potvrdila tačnost finansijskih rezultata te naftne kompanije za 2011."Nezavisni revizor PWC izdao je čisto, nekvalifikovano, revizorsko mišljenje, kojim potvrđuje tačnost i objektivnost bilansnih pozicija u finansijskim izveštajima za 2011. godinu i neto dobit od 40,6 milijardi dinara", navodi se u saopštenju NIS.

Kako se ističe, NIS je uspeo da u izuzetno kratkom roku sumira ostvarene rezultate i objavi finansijske podatke za 2011. godinu, što je pre svega rezultat politike transparentnog izveštavanja i primene najbolje međunarodne prakse u primeni korporativnog upravljanja.

Skupština akcionara NIS-a, dodaje se, još nije usvojila objavljene revidirane pojedinačne finansijske izveštaje.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko objavio je u petak 10. februara da je ta naftna kompanija u prošloj godini imala profit od 40,6 milijardi dinara, što je za 145 odsto više nego u 2010. godini.

On je istakao da je rast profitabilnosti poslovanja zabeležen zahvaljujući većoj produktivnosti, smanjenju proizvodnih troškova i rashoda i rastu cene nafte i goriva.

Prema rečima Kravčenka, tokom prošle godine ukupna zaduženost kompanije smanjenja za trećinu, na 458 miliona dolara.

"Ukupne investicije NIS-a u 2011. godini iznosile su 34,4 milijarde dinara, što je za 75 odsto više nego u 2010. Plan je da NIS u ovoj godini investira najmanje 50 milijardi dinara", naglasio je on.

Ove godine, istakao je Kravčenko, planira se i početak investicija u proizvodnju energije iz obnovljivih i konvencionalnih izvora.

Većinski vlasnik NIS-a je ruska energetska kompanija Gaspromnjeft.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Naftna industrija, Profit, Revizija

Kompanije: PriceWaterhouseCoopers, Naftna industrija Srbije (NIS)


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi