emg home

RSS

Kuper: Sever Kosova političko pitanje

12. mart 2012. | 12:02

Izvor: Beta

Grad: Priština

Posrednik EU u dijalogu Beograd-Priština Robert Kuper izjavio da pitanje severa Kosova treba rešiti na visokom nivou, odnosno da je to političko pitanje.

"Ne znam da li će biti reči o severu Kosova u ovom dijalogu, ali smatram da ćemo morati da se uskoro suočimo s tim problemom. Sve što smo uradili je na neki način vezano za politiku, ali sever Kosova je kudikamo više političko pitanje, koje se ne može rešavati kao ostala. Međutim, ne znam kako će to biti urađeno", kazao je Kuper za Slobodnu evropu.

Zeri piše da je takav Kuperov stav izazvao burne reakcije u kosovskoj javnosti i protest opozicije. Zeri piše da je Kuper tako obezvredio tvrdnje predstavnika kosovske vlade da je dijalog dve strane samo tehnički i da se ne dotiče političkih pitanja.

Dodaje se da je Kuper tim stavom diskreditovao premijera Kosova Hašima Tačija i tvrdnje da nema razgovora o opštinama na severu Kosova.

Predstavnici opozicije konstatuju da te izjave Kupera govore o tome da su Vlada i premijer obmanjivali javnost, ali i Skupštinu Kosova o suštini razgovora Prištine i Beograda.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi