emg home

RSS

Kravčenko: Poskupljenja goriva bila neminovna

14. mart 2012. | 14:04

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko izjavio da su poslednja poskupljenja goriva u Srbiji posledica rasta cene nafte na svetskom tržištu i ocenio da su bila neminovna.

"Od početka godine je rast cena goriva u Srbiji bio oko osam odsto, a u Evropi i SAD više od 10 odsto. Mi znamo da to nije po volji potrošača, ali u poređenju s padom vrednosti dinara to je 50 odsto manje poskupljenje nego u regionu", rekao je Kravčenko novinarima u Rafineriji nafte u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, do većeg poskupljenja goriva u Srbiji nije došlo zahvaljujući i tome što Srbija ima domaću naftu i što NIS ima stalno smanjenje troškova. "Naša prognoza je da će cene nafte, ako ne bude rata u Iranu, ostati na istom nivou, ali ako do rata dođe, cene bi mogle dodatno da skoče, ali mi na to ne možemo uticati", rekao je on.

Povodom bojkota kupovine nafte i derivata na pumpama u Srbiji koji su najavila udruženja potrošača, Kravčenko ih je zamolio za razumevanje i rekao da svako ima pravo da radi šta hoće, ali da bojkot kupovine nije najbolji odgovor, niti najbolji način zaštite potrošača.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Cene goriva

Ličnosti: Kiril Kravčenko

Kompanije: NIS


Unesite tekst komentara:

<<

12. mart - 18. mart 2012.

>>

.