emg home

RSS

Žbogar: Parlamentarni, ne i lokalni, izbori Srbije na Kosovu

21. mart 2012. | 08:20

Izvor: Beta

Grad: Priština

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar rekao da Srbija može da održi parlamentarne izbore na Kosovu pošto ima građana koji imaju i kosovsko i srpsko državljanstvo, ali ne i lokalne izbore.

"EU je jasno predočila činjenicu da lokalni izbori ne mogu biti održani na Kosovu i da su neprihvatljivi. Parlamentarni izbori Srbije na Kosovu može da organizuje OEBS, imajući u vidu da na Kosovu ima građana s dvojnim državljanstvom", rekao je Žbogar u razgovoru s predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićem.

U saopštenju objavljenom na sajtu Skupštine Kosova, navodi se da je Krasnići rekao kako održavanje tih izbora na Kosovu nije moguće pošto Srbija nije priznala Kosovo. Krasnići je pozdravio stav EU oko lokalnih izbora na Kosovu, ali je naveo da je, što se tiče parlamentarnih izbora, poznata evropska praksa da se ti izbori dozvoljavaju u drugoj državi, ali samo u ambasadama matičnih država. To, insistirao je Krasnići, nije moguće pošto Srbija nema ambasadu u Prištini, odnosno nije priznala Kosovo.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Izbori

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Samuel Žbogar, Jakup Krasnići


Unesite tekst komentara:

<<

26. mart - 01. april 2012.

>>

Povezani naslovi