emg home

RSS

Neki radnici Ratka Mitrovića počeli štrajk glađu

11. april 2012. | 12:55

Izvor: Beta

Grad: Kragujevac

Oko 40 radnika građevinskog preduzeća Ratko Mitrović počelo jutros štrajk glađu u Upravnoj zgradi tražeći da im vlasnik isplati zaostale zarade i doprinose od 2009.

Predsednik Samostalnog sindikata Predrag Radović rekao je da je isplata dugovanja ključan zahtev i da će se tek po ispunjenju tih zahteva radnici razići. Radović je kazao da se svakom radniku duguje otprilike 130.000 dinara i da je preduzeće u kom je pokrenut stečaj imalo 110 zaposlenih.

Vlasnik preduzeća Ratko Mitrović je Dragoljub Pantić. Pantić na proteste odgovario da je sve što rade radnici vezano za štrajk nezakonito, da je sindikat nepostojeći i da ometaju zaposlene u Upravnoj zgradi. Pantić je na novinarsko pitanje šta je sa potraživanjima radnika naveo da će sve to da reši stečajni upravnik.

Ratko Mitrović je privatizovan u maju 2007, kad je preduzeće Neimar iz Kragujevca, koje se bavilo istom delatnošću, kupilo većinski paket akcija. Posle stečaja 19. marta ove godine, 110 radnika je dobilo otkaz od stečajnog upravnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi

Ličnosti: Dragoljub Pantić, Predrag Radović

Kompanije: Ratko Mitrović, Neimar


Unesite tekst komentara:

<<

09. april - 15. april 2012.

>>

Povezani naslovi