emg home

RSS

Šutanovac: Formiranje BSK velika greška NATO

27. januar 2009. | 13:40

Izvor: Beta

Grad: Lodndon

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je u intervjuu za BBC da je formiranjem Bezbednosnih snaga Kosova NATO napravio veliku gresku, dodajući da je za Srbiju neshvatljivo da se te snage formiraju u situaciji u kojoj Kosovo "predstavlja crnu rupu organizovanog kriminala u Evropi".

"Posebno je neshvatljivo da tu brigadu koja broji 2.500 ljudi vodi general-potpukovnik. To ukazuje da iza svega postoje neke skrivene namere. Ali, bez obzira na to i na sve naše nezadovoljstvo, KFOR je na Kosovu i Metohiji u cilju zastite svih gradana koji žive tamo, i albanskog i nealbanskog stanovnistva", rekao je srpski ministar odbrane tokom zvanične posete Londonu.

Na pitanje kako se kao ministar odbrane oseća kada posećuje zemlju koja je priznala nezavisnost Kosova, Šutanovac je odgovorio da se "sarađivati mora".

"Moje duboko ubeđenje je da je saradnja Srbije sa NATO i KFOR-om u dubokom interesu Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Najlakše bi bilo uciniti pogrešnu stvar i prekinuti svu saradnju, zatvoriti granice i reći, eto, mi smo sada ljuti na ceo svet i nećemo ni sa kim da sarađujemo", dodao je.

Naglasio je da je u London došao ubeđen da strateški interes Srbije leži u dobrim odnosima sa svim zemljama.

"Mi smo, prvi put, na jedan diplomatski način izašli pred Ujedinjene nacije i Međunarodni sud pravde sa željom da rešimo problem koji imamo oko Kosova. To je nešto potpuno novo i takav pristup poštuju i u Londonu. Sarađivacemo, dakle, dokle god nam to politika bude dozvoljavala i dokle god se ne bude odlučilo da to prestane", dodao je.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Status Kosova

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Dragan Šutanovac

Institucije: NATO


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Drašković: Gubitak teritorije je kazna za izgubljen rat

    24. oktobar 2011. 14:10 |

  • Šutanovac: Probleme na Kosovu treba rešiti bez žrtava

    21. oktobar 2011. 11:10 |

  • Jelena Trivan: Na putu smo rešenja za sever Kosova

    18. oktobar 2011. 09:10 |