emg home

RSS

Hju Hefner otkupljuje deonice Playboya

13. jul 2010. | 12:28

Izvor: New York Times

Grad: Njujork

Hju Hefner, osnivač i suvlasnik Playboy-ja želi da otkupi 40 odsto deonica tog časopisa što je prouzrokovalo skok cena akcija 40 odsto odnosno njihova vrednost je najviša u poslednje dve godine, piše NY Times.Hefner je u saradnji sa kompanijom Rizvi Traverse ponudio 5,50 dolara po deonici. Analitičari nagađaju o razlozima njegove ponude, a najjednostavnije objašnjenje bi moglo da bude to što Hefner veruje da firma vredi znatno više nego što on nudi.

Doduše, selidba čitaoca i oglašivača na internet loše je delovala na kompaniju. U prvom kvartalu gubitak je iznosio milion dolara, zatvorena je kancelarija u Njujorku, a sve neuredničke funkcije su iznajmljene, a traže se i partneri za korištenje poznatog Playboyevog loga na odeći i modnim dodacima.

Hefnerovu kćer Kriste koja je do prošle godine bila na mestu predsednice Uprave zamenio je Skot Flenders koji nije toliko upoznat s Playboyevom tradicijom.

Playboy ostaje moćan brend – Hefnerova ponuda privukla je i FriendsFinder Networks, kompaniju koja poseduje Petnhouse i razmišlja o svojoj ponudi za deonice Playboya za koju Hefner ne pokazuje interes. „Da prodam Playboy, moj život bi bio gotov“, kaže ovaj 84-godišnjak koji trenutno poseduje 69,5 posto redovnih akcija kompanije koju je osnovao 1953.

Uprkos prošlogodišnjem gubitku od 51 milion dolara, Hefnerova ponuda postavlja vrednost Playboya na 185 milijuna dolara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Akcije, Mediji

Kompanije: Playboy


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi