emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 546, 04. novembar 2010.

Franšizing

Utaban put do uspeha

Autor: Vesna Lapčić

Foto: Saša Čolić

Više od 90 odsto franšiza preživi prvih pet godina rada, dok je kod uobičajenog pokretanja sopstvenog biznisa uspešan tek svaki peti pokušaj. U SAD na svakih sat vremena bude otvorena jedna franšiza, a u Srbiji je takav način poslovanja još u povoju

Vlasniku jedne kompanije u Srbiji svakodnevno stižu pisma iz okolnih zemalja s pitanjem kad će početi poslovanje na tom tržištu.

Kad pomisli na to da mora da otvara novu firmu, bakće se s raznim papirima i lokalnom administracijom, putuje, istražuje tržište, radije bi da se zadrži u postojećim granicama. To je, ipak, prevaziđen način razmišljanja i neodrživ koncept poslovanja.


Da biste pročitali besplatan članak, dovoljno je da imate otvoren osnovni nalog na EMG

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: