Franšizing
Utaban put do uspeha
Autor: Vesna Lapčić
Foto: Saša Čolić
Više od 90 odsto franšiza preživi prvih pet godina rada, dok je kod uobičajenog pokretanja sopstvenog biznisa uspešan tek svaki peti pokušaj. U SAD na svakih sat vremena bude otvorena jedna franšiza, a u Srbiji je takav način poslovanja još u povoju
Vlasniku jedne kompanije u Srbiji svakodnevno stižu pisma iz okolnih zemalja s pitanjem kad će početi poslovanje na tom tržištu.
Kad pomisli na to da mora da otvara novu firmu, bakće se s raznim papirima i lokalnom administracijom, putuje, istražuje tržište, radije bi da se zadrži u postojećim granicama. To je, ipak, prevaziđen način razmišljanja i neodrživ koncept poslovanja.
Da biste pročitali besplatan članak, dovoljno je da imate otvoren osnovni nalog na EMG
Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.
Komentari (0)
Unestite tekst komentara: