emg home
RSS

Tema:   Radovan Jelašić

Radovan Jelašić na čelu Erste banke u Mađarskoj

10. maj 2011. | broj komentara 1

Bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić uskoro će se naći na čelu Erste banke u Mađarskoj, gde će obavljati funkciju izvršnog direktora i predsedavajućeg izvršnog odbora, saopštila je Erste grupa. Jelašić će naslediti Edita Papa, koji će na tim dužnostima

Jelašić: Potrebno brže prilagođavanje novim privrednim realnostima

13. april 2011. | broj komentara 0

Posle finansijske i ekonomske krize, jasno je da ništa više neće biti kao pre, ocenio u Beču bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Jelašić: Inflacija ne zavisi samo od NBS-a

18. januar 2011. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije čini sve što je u njenoj moći da inflaciju u 2011. zadrži ispod šest odsto, ali je pitanje kako će fiskalna i druge politike uticati na cene, izjavio danas bivši guverner NBS-a, poslovni savetnik UniCredit banke za centralnu i istočnu Evropu Radovan

Jat u Beč poslao avion koji ne može da sleti po magli

17. januar 2011. | broj komentara 2

Avion kojim je bivši guverner Narodne banke Srbije trebalo da sleti u Beč, idući na konferenciju Juromani, koja počinje sutra, vratio se u Beograd jer nije opremljen uređajima za sletanje po magli. Jat poslao avion tipa ATR, koji ne može da sleće po magli, aiako je iz

Jelašiću posao u UniCredit banci

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić od 1. decembra biće zaposlen u “Unikredit banci” u Beču. Od kada je u martu podneo ostavku na mestu guvernera, trajale su spekulacije o novom radnom mestu. Odluka je pala, a novo zaduženje odnosiće se na

Jelašić predao dužnost Šoškiću

29. jul 2010. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije će sarađivati sa državnim institucijama u podsticanju izvoza, štednje i investicija. Osnovni cilj ostaje održavanje stabilnosti cena, dok će izazov biti vraćanje poverenja u domaću valutu, kazao je novoizabrani guverner Dejan

Dejan Šoškić novi guverner Narodne banke Srbije

28. jul 2010. | broj komentara 1

Skupština Srbije izabrala je danas Dejana Šoškića za novog guvernera Narodne banke Srbije (NBS) na mandat od šest godina.

Jelašić: Stabilnost kursa nije osnovni cilj NBS

28. jul 2010. | broj komentara 0

Otkad sam dao ostavku, nijedan političar nije dovodio u pitanje politiku koju NBS sprovodi u vezi sa kursom dinara. U skupštinskoj raspravi prilikom donošenja novog zakona o centralnoj banci nijedna stranka nije predložila da umesto stabilnosti cena, osnovni cilj NBS bude

Jelašić: Standard zavisi od inflacije, a ne od kursa

25. jul 2010. | broj komentara 1

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio da životni standard građana ne zavisi od kursa, već od inflacije i da postoji opasnost da odmrzavanje plata i penzije pre aprila 2011. dovede do rasta cena.

Opozicija neće podržati izbor Šoškića za guvernera

20. jul 2010. | broj komentara 0

Predstavnici opozicije su se na raspravi u Skupštini Srbije o izboru novog guvernera Narodne banke Srbije složili da ne mogu podržati predlog da Dejan Šoškić preuzme tu funkciju, pošto nisu upoznati sa njegovim programom.

Jelašić: Inflacija će biti oko šest odsto na kraju 2010.

15. jul 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) u ostavci Radovan Jelašić obavestio je premijera Mirka Cvetkovića da će se inflacija vratiti u okvire dozvoljenog odstupanja u drugoj polovini ove godine i da će krajem 2010. biti oko šest odsto.

Jelašić: Najveća opasnost nerealna očekivanja od monetarne politike

15. jul 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić izjavio danas da će najveći izazov za budućeg guvernera biti populizam u vezi sa očekivanjima od monetarne politike.

Vlada Srbije: Ubrzani oporavak privrede krajem godine

14. jul 2010. | broj komentara 0

Ohrabruju jasni znaci da se privreda Srbije kreće u pravom smeru, oslanjajući se manje na rast zasnovan na potrošnji i zaduživanju nego u periodu pre krize, navedeno je u danas objavljenom Pismu o namerama, koje je Vlada Srbije uputila Međunarodnom monetarnom fondu.

Predstavljena edicija „Ko je ko u srpskim finansijama“

13. jul 2010. | broj komentara 0

Najznačajnijih 15 banaka u jadranskom regionu, rangiranih prema bilansnoj aktivi, imaju 80 posto bilansne aktive, a na prvom mestu je UniCredit Group, s bilansnom aktivom od 19,5 milijardi evra, pokazuje analiza kompanije Delloite objavljena u drugom izdanju edicije Ko je ko u

U utorak skupština novom guverneru i Poslovniku

9. jul 2010. | broj komentara 0

Izbor novog guvernera Narodne banke Srbije (NBS) i Predlog poslovnika Narodne skupštine naći će se na dnevnom redu Četvrtog vanrednog zasedanja koje je predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Dukić-Dejanović sazvala za utorak 13. jula.

Predsednik Srbije predložio Dejana Šoškića za guvernera NBS-a

6. jul 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić predložio Dejana Šoškića za guvernera Narodne banke Srbije, saopštila služba predsednika za odnose s medijima.

Jelašić: Srbije neće upasti u dužničku krizu

3. jul 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić izjavio da će Srbija iz krize izaći sa značajno povećanim javnim dugom, ali da je sigurno da zbog toga neće upasti u dužničku krizu.

Jelašić: Srbiji treba 50 do 60 miliona evra od MMF-a

16. jun 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić kazao je danas da smatra da će Srbiji biti potrebno svega oko 50 do 60 miliona evra od oko 400 miliona koliko može da povuče prilikom sledeće tranše od MMF-a.

Završena rasprava o izmenama Zakona o NBS

15. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS).

Jelašić: Krajem godine inflacija oko pet odsto

8. jun 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić izjavio je danas u Novom Sadu kako se očekuje da do kraja godine bude oko pet procenata, napomenuvši da cene ne zavise samo od kursa dinara.

Jelašić: Stabilnost cena najvažniji cilj NBS-a

4. jun 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić rekao je danas da je održanje stabilnosti cena najvažniji cilj NBS-a, a da bi inflacija do kraja godine trebalo da bude pet odsto. Dinar je u poslednjih godinu i po dana oslabio 35 odsto, dodao je Jelašič na samitu

Krgović: Promena Saveta CBCG u suprotnosti sa Ustavom

4. jun 2010. | broj komentara 0

Ljubiša Krgović, guverner Centralne banke Crne Gore, izjavio za Emg.rs da je predložena odredba u novom Zakonu o centralnoj banci, koja predviđa promenu Saveta Centralne banke Crne Gore, čiji je on član i guverner, udar na nezavisnost te institucije.

Sutra samit guvernera i ministara finansija regiona u Bečićima

3. jun 2010. | broj komentara 0

U Bečićima u Crnoj Gori sutra se održava samit guvernera centralnih banaka i ministara finansija zemalja jugoistočne Evrope, u organizaciji Ekonom:east Media Group.

Jelašić: Slabljenje dinara iznenadilo i NBS

25. maj 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić ocenio da dinar ne pada zato što banke špekulišu ili iznose novac iz zemlje i dodao da je slabljenje domaće valute bilo iznenađenje i za NBS.

Jelašić: Kurs će nas brinuti ako bude ugrožena stabilnost cena

20. maj 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić izjavio da će rast evra biti zabrinjavajuć ako bude ugrožena stabilnost cena.

Analize

Radovan Jelašić, guverner NBS

Javne službe nisu svete krave

19. novembar 2008 u 05:20

Svima koji su zaduženi za broj zaposlenih u javnom sektoru odrešene su ruke da sami o tome odluče. Međutim, očito niko ne želi da mnogo talasa i da sprovede reforme koje su Srbiji neophodne. Znam da je posao smanjenja zaposlenih nepopularan, ali ako neko to ne želi da uradi, treba da preda kormilo drugom. Naš sistem je jako osetljiv na kretanje kursa i ukoliko bi došlo do prevelike fluktuacije, verovatno ni menjači ni banke ne bi prodavali niti kupovali devize, što bi stvorilo još veći pritisak na dinar

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.