emg home
RSS

U utorak skupština novom guverneru i Poslovniku

09. jul 2010. | 17:55

Izvor: Emg.rs

Izbor novog guvernera Narodne banke Srbije (NBS) i Predlog poslovnika Narodne skupštine naći će se na dnevnom redu Četvrtog vanrednog zasedanja koje je predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Dukić-Dejanović sazvala za utorak 13. jula.Kako je navedeno u saopštenju skupštinske Informativne službe, sednica je sazvana na zahtev 122 poslanika koji su podneli Predlog poslovnika.

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o prestanku funkcije guvernera NBS koji je podneo skupštinski Odbor za finansije i predlog predsednika Srbije da novi guverner bude dosadsnji predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić.

Radovan Jelašić je podneo ostavku 23. marta 2010. godine.

Na dnevnom redu Četvrtog vanrednog zasedanja su i predlozi zakona o trgovini, zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobracaja na putevima, zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Poslanici će razmotriti i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma izmedu vlada Srbije i Ruske Federacije o odobrenju državnog kredita Srbiji.

Takođe, na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora (Program modernizacije skola) između Srbije i Evropske investicione banke, i Srbije i Francuske, te predlozi zakona o potvrđivanju ugovora koje je Srbija potpisala sa Austrijom, Azerbejdzanom i pakistanom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Imenovanja, Finansijske institucije

Ličnosti: Radovan Jelašić, Dejan Šoškić, Slavica Đukić Dejanović

Institucije: Skupština Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>