emg home

RSS

Odbijen Karadžićev zahtev za prekid suđenja

28. maj 2010. | 15:05

Izvor: Beta

Grad: Hag

Pretresno veće Haškog tribunala odbilo je danas zahtev optuženog Radovana Karadžića da prekine suđenje na 30 dana kako bi Karadžić mogao da prouči ratne zabeleške generala Ratka Mladića koje mu je dostavilo tužilaštvo.Te zapise, na oko 3.500 stranica u 18 generalovih radnih beležnica, krajem februara su zaplenile vlasti Srbije tokom pretresa stana Mladićeve supruge Bosiljke u Beogradu.

Predsedavajući sudija O Gon Kvon obrazložio je da prekid suđenja "ne bi bio u interesu pravde", ocenjujući da je Karadžić od 12. aprila, kada su mu Mladićevi dnevnici dostavljeni, imao dovoljno vremena da ih prouči.

Pretresno veće je, istovremeno, sugerisalo tužilaštvu da odloži iskaz svedoka u čijem bi unakrsnom ispitivanju Karadžić, koji se brani sam, mogao koristiti Mladićeve beleške.

Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid u Srebrenici i još osam bosanskih opština, artiljerijske napade na civile u Sarajevu, etničko čišćenje i zločine protiv čovečnosti širom BiH i uzimanje međunarodnih talaca 1992-95.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi