emg home
RSS

Josipović: Doći će vreme da pozovem Tadića u Ovčaru

29. maj 2010. | 10:47

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji će u nedelju u BiH obići neka mesta gde su tokom rata počinjeni zločini nad pripadnicima hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda, uveren je da će doći vreme kad će na Ovčaru pozvati srpskog kolegu Borisa Tadića.

Josipović je u intervjuu povodom prvih 100 dana na mestu predsednika Hrvatske rekao da svojim najvećim uspehom smatra širenje poverenja i prijateljstva u regionu, a posebno je izdvojio i posetu Sarajevu, javila je hrvatska agencija Hina.

On je naglasio da će poseta mestima stradanja u BiH značiti otvaranje dobrog pozitivnog dijaloga i potvrdio da će s njim biti i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje novinara da li je pozvao Tadića da poseti Ovčaru, Josipović je rekao da će sigurno doći vreme da se i o tome razgovara. "Sve je stvar procesa. Mislim da je vreme u politici vrlo važan faktor. Treba stvoriti atmosferu sa svih strana", rekao je Josipović odgovarajući na primedbu novinara da je taj poziv Tadiću već više puta
upućivan, ali da se nije odazvao.

Kako je najavljeno iz kancelarije predsednika Hrvatske, Josipović će se sastati s Dodikom, a sastanku će prisustvovati i predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko, predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i predstavnici šest hrvatskih političkih stranaka u BiH.

Oni će zajedno obići mesta stradanja civila, pripadnika svih tri naroda u BiH, to jest Sijekovac, gde su žrtve bili srpski civili, Briševo, u kom su ubijeni Hrvati, i Kozarac, u kojem su stradali Bošnjaci. U odavanju počasti žrtvama svih naroda pridružiće im se i predstavnici Katoličke i Pravoslavne crkve i Islamske zajednice u BiH.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ratni zločini, Regionalni odnosi

Lokacija: BiH

Ličnosti: Boris Tadić, Milorad Dodik, Sulejman Tihic, Valentin Incko, Ivo Josipović

Institucije: Stranka demokratske akcije


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Jat nije obavešten da ne važi dogovor sa Montenegrom

    16. sep 2010.

    Beta

  • Danas počije Menadžment forum na Bledu

    16. sep 2010.

    Bled, Emg.rs