emg home

RSS

Jocić pretio bivšem hrvatskom ministru policije

29. mart 2012. | 12:05

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Ministar Hrvatske za unutrašnje poslove Ranko Ostojić izjavio da zna da je srpska mafija pretila njegovom prethodniku na tom mestu Tomislavu Karamarku.
 

Ostojić je novinarima u Zagrebu rekao da se svaka pretnja mora proceniti, ali nije želeo da odgovori na pitanje da li su te pretnje ozbiljne.

Prema pisanju zagrebačkog Večernjeg lista, Sreten Jocić, optužen za ubistvo novinara i suvlasnika zagrebačkog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, iz zatvora je pretio smrću bivšem hrvatskom ministru. Ta informacija je prosleđena hrvatskoj policiji i obaveštajnoj agenciji, a utvrđeno je da je informacija pouzdana, piše zagrebački dnevnik. Zbog toga je sačinjen popis osoba koje bi hrvatska policija trebalo da drži pod kontrolom.

Policija i bezbednosne službe u tom slučaju sarađuju s kolegama iz Srbije, a, kako piše Večernji list, rezultati te istrage možda bi mogli da bace novo svetlo na nedavni pokušaj bekstva iz zatvora Sretka Kalinića i Željka Milovanovića.

Jocić je i tokom suđenja optužio Karamarka da stoji iza ubistva Pukanića, što je bivši hrvatski ministar nazvao budalaštinama.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv organizovanog kriminala

Ličnosti: Sreten Jocić, Ivo Pukanić, Tomislav Karamarko, Željko Milovanović, Sretko Kalinić, Ranko Ostojić


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17