emg home

RSS

Ostavka Upravnog odbora Mercatora

30. mart 2012. | 09:49

Izvor: Beta

Grad: Ljubljana

Petočlani Upravni odbor Mercatora podneo ostavku, objavljeno na sajtu Ljubljanske berze.

Članovi uprave Žiga Debeljak, Vera Aljančič-Falež, Melita Kolbzen, Stanka Čurović i Peter Zavrl podneli su ostavku kasno sinoć predsedniku Nadzornog odbora. Njihove ostavke na snagu će stupiti za šest meseci, navodi se u saopštenju i dodaje da je Upravni odbor izvestio Nadzorni da je spreman da se taj period skrati ako je to u interesu kompanije.

Uprava se odlučila na ostavku posle više od šest godina na čelu trgovinskog lanca zbog neslaganja oko prodaje slovenačke kompanije najvećem konkurentu, Agrokoru. "Razlog za ostavku je nedostatak poverenja vlasnika u upravu", izjavila je portparolka Mercatora Mojca Brisčik.

Do neslaganja uprave i vlasnika Mercatora, među kojima su lokalne banke i investicione kompanije, došlo je još prošle godine, kada je uprava odbila da dozvoli dubinsko posmatranje koje bi omogućilo prodaju većinskog udela u Mercatoru Agrokoru. Prošle godine 12 slovenačkih banaka i investicionih firmi pokušalo je da proda 52,1 odsto Merkatora, ali je prodaja zaustavljena pošto Agrokor nije dobio mogućnost dubinskog posmatranja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Trgovina, Ostavke

Ličnosti: Stanka Čurović, Ziga Debeljak, Vera Aljančič-Falež, Melita Kolbzen, Peter Zavrl

Kompanije: Mercator, Agrokor


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi