emg home
RSS

Šutanovac: Srbija važan činilac izvoza oružja u regionu

09. jun 2010. | 14:40

Izvor: Beta

Grad: Čačak

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas u Čačku da je Srbija najveći izvoznik vojne opreme u regionu i da sa njom žele svi da sarađuju, uključujući i razvijenije zemlje."Srbija je od Ankare do Beča najveći izvoznik vojne opreme i sa nama sada svi žele da sarađuju. Srbija je postala važan činilac izvoza vojne opreme u celom regionu", rekao je Šutanovac novinarima prilikom obilaska Tehničko-remontnog zavoda (TRZ) u Čačku.

On je istakao da je važno da takozvana afera "satelit" konačno dobije sudski epilog i dodao da su afere u velikoj meri urušile ceo sistem odbrane.

Uz opasku da ne želi da komentariše "satelit", pošto je započet sudski postupak, Šutanovac je podsetio da "to nije jedina afera vezana za tog čoveka" i da "konačno treba stati tome na put jer su afere u velikoj meri urušile ceo šistem odbrane".

Prema njegovim rečima, korišćenje vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva u civilne svrhe je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata Ministarstva odbrane, koji bi trebalo da bude delimično završen do početka leta iduće godine, kada će prvi turistički i civilni avioni poleteti sa tog aerodroma.

Šutanovac je istakao da "Lađevci" ostaju vojni aerodrom ali da će biti korišćen i za civilne letove što će, preme njegovoj oceni, biti veliki podstrek i za privredu i za građanstvo u Šumadiji.

On je izrazio zadovoljstvo reformom Tehničko-remontnog zavoda u Čačku i coenio da je postao ozbiljna fabrika na teritoriji Srbije koja ima kapacitete da radi i za Vojsku Srbije i druge vojske.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Vojska, Odbrana

Ličnosti: Dragan Šutanovac

Institucije: Vojska Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

22. avgust - 28. avgust 2011.

>>