emg home

RSS

Dragićev advokat najavio tužbu protiv Dinkića

20. jun 2010. | 13:58

Izvor: Beta

 Advokat Vladan Batić najavio je danas da će podneti tužbu protiv Mlađana Dinkića zbog navodnog nanošenja višemilionske štete firmi njegovog klijenta Mileta Dragića optuženog u aferi Pancir.

U saopštenju povodom prvostepene odluke Osnovnog suda u Zrenjaninu kojom je njegov klijent oslobođen optužbi za zloupotrebe, Batić je optužio ministra ekonomije Dinkića zbog toga što, kako je naveo, dozvoljava sebi da kritikuje odluku suda.

Dragić je bio optužen da je prilikom zaključenja ugovora između svog preduzeća, kao isporučioca i Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore kao naručioca, a koje je zastupao načelnik uprave za snabdevanje pukovnik Mile Bogdanović, naveo veću cenu maskirnih sredstava za iznos od 6,7 miliona evra.

"Nakon pravosnažnosti presude biće podneta tužba za naknadu višemilionske štete koju je pretrpela firma "Proizvodnja Mile Dragić", a pre svega njeni radnici i njihove porodice", rekao je Batić i optužio Dinkića da je "kreator" afere Pancir.

"On (Dinkić) dozvoljava sebi da kritikuje odluku Osnovnog suda u Zrenjaninu, da predlaže tužiocu da se žali i da izrazi očekivanje da će Viši sud tu žalbu uvažiti", rekao je Batić i dodao da bi u svakoj modernoj demokratskoj državi ministar zbog tog mešanja u rad suda bio smenjen.

Afera Pancir izbila je 2005, a suđenje Dragiću razdvojeno je od postupka ostaloj trojici optuženih jer se Vojno odeljenje Okružnog suda u Beogradu oglasilo funkcionalno i stvarno nenadležnim pošto Dragić nije vojno lice.

Pored Dragića, u aferi su optuženi bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić, nekadašnji pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Milun Kokanović i bivši načelnik Odeljenja za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske SCG Jovica Vučković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

20. februar - 26. februar 2012.

>>

.

Povezani naslovi