emg home

RSS

Dinkić: Tadić da javno kaže da neće sa SNS-om

22. februar 2012. | 10:20

Izvor: "Večernje novosti"

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić pozvao je predsednika Demokratske stanke Borisa Tadića da javno kaže da posle izbora neće sklopiti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

"Sve dok Tadić javno, jasno i glasno ne kaže da ni pod kojim uslovima neće sklapati koaliciju s Tomislavom Nikolićem, moguća je vlada DS-a i SNS-a posle izbora", rekao je Dinkić za Večernje novosti.

On je kazao da insistira na tome da DS objavi ime kandidata za premijera, kako Srbija ne bi u suprotnom dobila nekog novog Cvetkovića ili Nikolića za premijera. "Ako se nakon prošlih izbora svojski potrudio da rehabilituje Ivicu Dačića i omogući mu izvanredan prostor za političku promociju i napredovanje, šta garantuje da sutra to isto neće uraditi i s Nikolićem?", rekao je Dinkić.

On je dodao Tadić nikada javno nije demantovao mogućnost koalicije sa SNS i da su to govorili ljudi koji ne mogu presudno da utiču na formiranje vlade.

Dinkić je rekao da je DS prirodni partner URS-a, ali ne po svaku cenu jer URS posle izbora ne mora ni biti u vlasti i dodao da na republičkom nivou ni pod kakvim uslovima neće ići u koaliciju sa SNS-om i SRS-om.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

28. maj - 03. jun 2012.

>>