emg home

RSS

WAZ: Postupamo u skladu sa zakonom

03. jul 2010. | 12:20

Izvor: Emg.rs, Beta

Predstavnik medijske grupacije WAC u Srbiji Peter Lange izjavio je da WAZ postupa u skladu sa zakonima kada je reč o preuzimanju udela u Večernjim novostima.

U saopštenju te medijske grupacije se navodi se da je WAZ juče primio dopis predsednice Komisije za zaštitu konkurencije Dijane Marković-Bajalović, u kom se navodi da je za planirano preuzimanje većinskog udela u Večernjim novostima merodavan stari Zakon o zaštiti konkurencije.

"WAZ je na osnovu novog Zakona o zaštiti konkurencije u januaru 2010. predao novi zahtev i u skladu s tim dobio i novu oznaku predmeta. Svaki razuman pravnik potvrđuje da u to vreme ni stara prijava koncentracije iz januara 2009. kao ni stari Zakon o zaštiti konkurencije više nisu važili", rekao je Lange.

On je kazao da u periodu od pola godine, koliko je prošlo od predaje drugog zahteva, WAZ nije dobio nijedan nagoveštaj da se taj zahtev ne obrađuje po novom Zakonu o zaštiti konkurencije, već da je bilo
upravo suprotno.

"Komunikacija s Komisijom za zaštitu konkurencije se uvek odnosila na naš novi zahtev. Po shvatanju medijske grupacije WAZ pismo Dijane Marković-Bajalović ne može da izmeni zakone Srbije", rekao je Lange.

Dijana Marković-Bajalović je juče rekla da je Komisija za zaštitu konkurencije obavestila WAZ da mu nije odobrila koncentraciju vlasništva u kompaniji Novosti. "To je pravno pitanje. To je pitanje zahteva koji su oni upućivali po starom i novom zakonu i gde su napravili vezu između starog i novog zakona i tražili od nas da im izdamo potvrdu da se našim neizdavanjem, odnosno ćutanjem, koncentracija smatra odobrenom po novom zakonu, što mi nismo mogli da potvrdimo", rekla je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi