emg home
RSS

Vlada do kraja godine ukida antikrizne mere (VIDEO)

09. jul 2010. | 11:19 13:21

Izvor: Emg.rs

Pošto nema osnova da verujemo da će doći do nove krize, jer svi parametri ukazuju na oporavak privrede, Vlada namerava da ove godine napusti antikrizne mere pomoći privredi, izjavio je danas premijer Mirko Cvetković.

On je na sastanku s predstavnicima Saveta stranih investitora kazao da je to dogovoreno s domaćim bankama i Međunarodnim monetarnim fondom. Prema njegovim rečima, kriza je otkrila sve loše strane dosadašnjeg modela rasta privrede Srbije, koji se bazirao na pregrejanoj unutrašnjoj tražnji.

“Pravimo strategiju, koja će biti gotova do septembra i koja se uklapa sa strategijom Evropa 2020. Ona će imati elemente koji će nam pomoći da ostvarimo održiv, pametan i čvrst privredni rast u dužem period”, rekao je Cvetković.

Cvetković je rekao da je rast bruto domaćeg proizvoda u prva tri meseca bio oko 0,7 odsto, ali da je prema posrednim metodama procene u drugom tromesečju možda bio i veći, što daje osnova za očekivanje da bi BDP-a u 2010. mogao biti dva odsto.

Cvetković je naveo da će i pored toga biti potrebno dve do tri godine za povratak na visoke stope rasta. "Oporavak neće biti brz kao što je bio pad i zbog toga su potrebana ulaganja postojećih i novih investitora, kojima će biti otvarana radna mesta", kazao je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekonomska kriza, Antikrizne mere Vlade

Ličnosti: Mirko Cvetković

Institucije: Savet stranih investitora, Međunarodni monetarni fond (MMF)


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>