emg home
RSS

Sejdiu: S Beogradom o svemu sem o statusu

12. jul 2010. | 13:14

Izvor: Beta

Grad: Priština

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu ponovio da kosovske vlasti s Beogradom mogu razgovarati o svemu osim o statusu Kosova.

"Sa Srbijom možemo da razgovaramo bilo kada i bilo gde o svim temama koje su od interesa za dve suverene i susedne zemlje, ali nikad o pitanju nezavisnosti i teritorijalnog inegriteta Kosova jer je to pitanje jednom i za svagda zaključeno 17. februara 2008.", rekao je Sejdiju u godišnjem obraćanju poslanicima Skupštine Kosova.

Sejdiu je optužio predstavnike zvaničnog Beograda da su pokušali da poslednje događaje u Kosovskoj Mitrovici, bombaški napad i atentat na poslanika Skupštine Kosova, prikažu kao posledicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. On je pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića i ostale zvaničnike iz Beograda da se distanciraju od grupa koje podstiču napetost i nasilje u severnom delu Kosova.

Predsednik Kosova je ocenio da su ideje o promeni granica uvek opasne, a posebno na Balkanu. "Zagovornici takvih ideja treba da znaju da bi takav eksperiment otvorio Pandorinu kutiju za ceo Zapadni Balkan jer bi se takva pitanja lako mogla otvoriti u svim državama ovog regiona", kazao je Sejdiu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Fatmir Sejdiu

Institucije: Skupština Kosova


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Radnici čačanske čipsare od sutra u štrajku upozorenja

    14. sep 2010.

    Čačak, Beta

Povezani naslovi