emg home

RSS

NUNS tražio da MUP objasni razloge za posetu Republici

20. jul 2010. | 17:23

Izvor: Emg.rs

Nezavisno udruženje novinara Srbije negodovalo danas što MUP Srbije još nije objasnio razloge zbog kojih su inspektori Odeljenja za privredni kriminal posetili redakciju Republike i kuću glavnog i odgovornog urednika tog lista Nebojše Popova u Zrenjaninu.

Policija je 8. jula upala u redakciju Republike tražeći, bez ikakvog naloga, dokumentaciju o osnivanju lista, knjigovodstvene podatke i sve ovogodišnje brojeve lista, navodi NUNS.

Četiri dana kasnije policija je posetila i Nebojšu Popova u njegovoj kući u Zrenjaninu s namerom da mu uruči poziv zbog objavljivanja reklama Jugoremedije u listu Republika.

NUNS je zabrinut takvim postupanjem policije prema jednom uglednom mediju i njegovom glavnom uredniku. "Objašnjenje da se istražuje neregularnost u reklamiranju je najblaže rečeno uvreda zdrave pameti jer ako je Republika i napravila bilo kakav prekršaj, on svakako ne može biti u srazmeri s takvim postupanjem inspektora za privredni kriminal. Takvo ponašanje bi se pre moglo tumačiti kao zastrašivanje i ugrožavanje slobode izražavanja i kritičkog mišljenja", ističe NUNS.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

20. jul 2010. 22:50:21

| Vitez

0

Jedina stvar koja predstavlja u ovom slučaju uvredu zdrave pameti je prenošenje ovakvih gluposti u medijima!!! Bravo za NUNS još jednom su se pokazali kao vrlo "nezavisna" organizacija-da nije smešno bilo bi tužno!!!

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi