emg home

RSS

Dačić: MUP preduzima sve mere da otkrije napadače na Pančića (VIDEO)

26. jul 2010. | 10:35 17:41

Izvor: Emg.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da MUP preduzima sve mere kako bi napadači na novinara lista Vreme Teofila Pančića bili nađeni.

Dačić je najavio da će MUP uskoro izaći u javnost s nekim saznanjima.

Interes MUP-a je da što pre rasvetli to krivično delo i da MUP Srbije najoštrije osuđuje takve akte nasilje. "Novinari su javne ličnosti koje objavljaju složene zadatke i mi u MUP-u smatramo da je napad na novinare napad na službena lica i da se napadači moraju najstrože sankcionisati", rekao je on.

 

Tužilaštvo: Preduzećemo sve mere

Javno tužilaštvo je najoštrije osudilo napad na Pančića i najavilo da će, u saradnji s policijom, preduzeti sve mere da napadači budu identifikovani i najoštrije kažnjeni.

Tužilaštvo je poručilo da se svaki napad na novinare i medije smatra napadom na slobodu informisanja i izražavanja, pa će insistirati na tome da prema počiniocima tih krivičnih dela budu primenjene najoštrije kazne.

 

ANEM: Otkriti napadače u interesu slobode medija

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija pozvala nadležne da u interesu demokratizacije društva i slobode medija otkriju organizatore i počinioce napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića.

U saopštenju je ocenjeno da je samo brzom reakcijom nadležnih moguće pokazati želju vlasti da medijima i novinarima budu garantovani normalni uslovi za rad i da budu obeshrabreni napadi na medijske profesionalce.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos, i predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović oštro su osudili napad na Pančića, pozivajući da napad bude temeljno istražen.

Napad na Pančića osudili su i srpski PEN-centar, Socijaldemokratska unija, Medijska organizacija za jugoistočnu Evropu i Reporteri bez granica.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Hronika

Ličnosti: Ivica Dačić, Dimitrios Kipreos, Dunja Mijatović, Teofil Pančić

Institucije: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, OEBS, Javno tužilaštvo, Socijaldemokratska unija, Reporteri bez granica, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, PEN-centar, Medijska organizacija za jugoistočnu Evropu


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Apelacioni sud povećao kazne napadačima na Pančića

    03. novembar 2011. 17:11 |

  • Nagrada za etiku i hrabrost Gruhonjiću i Živkovu

    24. oktobar 2011. 12:10 |

  • Policajac kritično, uhapšen i drugi razbojnik sa Karaburme

    21. oktobar 2011. 09:10 |