emg home

RSS

Delta gradi ustanovu za decu sa posebnim potrebama

14. septembar 2010. | 13:23

Izvor: Beta

Kompanija Delta izgradiće, a zatim pokloniti Beogradu objekat za dnevni boravak dece s posebnim potrebama u naselju Bežanijska kosa.

Ugovor o realiziciji tog projekta danas su potpisali gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i direktorka humanitarnog fonda Delta Ivana Mišković-Karić.

Gradonačelnik je najavio da bi izgradnja objekta trebalo da počne krajem ove godine godine, a radovi bi trebalo da budu gotovi za godinu dana.

U izgradnju objekta, površine između 2.500 i 3.000 kvadratnih metara, biće uloženo dva miliona evra.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je reč o najvećoj donaciji u poslednje dve godine od kada je on na čelu Gradske uprave.

"Apelujem i na ostale velike kompanije da učestvuju u gradskim projektima ili same predlože slične akcije", kazao je Đilas.

Objekat će moći da primi pedesetoro dece.

Đilas je rekao da je strateško opredeljenje Gradske uprave pomoć najmlađim i najstarijim Beograđana i podsetio da se privodi kraju izgradnja još jednog dnevnog boravka za decu sa smetnjom u razvoju u Šekspirovoj ulici na Voždovcu.

Direktorka humanitarnog fonda Delta Ivana Mišković-Karić rekla je da se ta fondacija na ovaj projekat odlučila na osnovu istraživanja koja su pokazala da Beogradu upravo najviše nedostaju objekti za smeštaj osoba sa posebnim potrebama.

"Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima želimo da povratimo zadužbinarstvo u Srbiji", kazala je Mišković-Karić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Donacija, Deca sa posebnim potrebama

Ličnosti: Miroslav Mišković, Draga Đilas, Ivana Mišković-Karić

Kompanije: Delta


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi