emg home
RSS

Tadić: Niko od Kraljevčana zimu ne sme da dočeka na ulici

17. novembar 2010. | 17:34

Izvor: Beta

Grad: Kraljevo

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas na sednici kriznog štaba u Kraljevu da niko od građana, nakon zemljotresa koji je pogodio grad 3. novembra, zimu ne sme da dočeka na ulici."Dobili smo trku s kišom, ali pošto će uskoro biti i snega, moraćemo da požurimo da i druge zadatke obavimo što hitnije, jer u Kraljevu, posle zemljotresa, niko zimu ne sme da dočeka na ulici", kazao je Tadić na sednici Štaba za vanredne situacije, kome je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i novinari.

Govoreći o onome što treba u narednom periodu uraditi na sanaciji zgrada, kako javnih tako i privatnih, Tadić je uporedio štete koje su pretrpele zgrade sa traumama koje su doživeli građani Kraljeva.

"Ako je u Kraljevu svaka četvrta zgrada oštećena, mnogi ljudi su doživeli traume", kazao je Tadić i naglasio da u Kraljevu i okolini mora da se povede mnogo računa i o učenicima i njihovom psihičkom stanju kada uđu u škole koje su oštećene.

Predsednik Srbije čestitao je koordinatoru kriznog štaba, ministru Markoviću, gradonačelniki Kraljeva Ljubiši Simoviću, članovima štaba za vanredne situacije i svim Kraljevčanima na uloženom naporu u rešavanju vanredne situacije.

Rekao je da će u Kraljevo po treći put doći najverovatnije za nedelju dana.
Tadić je saslušao i naložio da ministar Markovići i predsednik Inženjerske komore Srbije Dragoslav Šumarac razmotre taj problem, ponovivši da "bezbednost dece ne sme biti ugrožena".

Predsednik Srbije je posetu nastavio obilaskom četiri oštećene zgrade u ulici Drgoslava Bogavca u Kraljevu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zemljotres

Ličnosti: Boris Tadić


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi