emg home

RSS

Delta prodaje 50 odsto Maxija, porez ostaje Srbiji

25. novembar 2010. | 11:08

Izvor: Beta

Delta holding će uskoro prodati 50 odsto Maxija, transakcija će biti obavljena preko srpskih banaka i porez će u celini biti plaćen po srpskim zakonima, najavila direktorka Delte za korporativne komunikacije Jelena Krstović.

Iako registrovana na Kipru, kompanija će kompletan porez od prodaje 50 odsto Maxija platiti u Srbiji, rekla je ona za Pres. "Kompanija je angažovala poreske savetnike iz renomirane svetske konsultantske kuće, koji već duže rade na izradi plana restrukturiranja firme, što će nam omogućiti plaćanje poreza u Srbiji, prema važećim zakonskim propisima u našoj zemlji", naglasila je ona.

Ona je pozdravila poziv predsednika Srbije Borisa Tadića uspešnim ljudima i kompanijama da se odreknu dela bogatstva u korist društva i istakla da Delta već godinama, u skladu sa standardima u EU, sprovodi principe društvene odgovornosti.

Komentarišuću najavu uvođenja dodatnih poreza za imovinu i prihode i za firme koje posluju preko of-šor zona, Jelena Krstović je upozorila da bi svako novo nametanje poreskih obaveza ugrozilo poslovanje velike većine firmi u zemlji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Porezi, Prodaja

Ličnosti: Jelena Krstović

Kompanije: Delta Maxi, Delta Holding


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi