emg home
RSS

Gotovo svaki drugi dinar u budžetu od carine

28. decembar 2010. | 13:16

Izvor: Emg.rs

Uprava carina doprinela je budžetu sa ukupno oko 285 milijardi dinara kroz naplatu carinskih dažbina i PDV-a iz uvoza, što je gotovo 45 odsto ukupnih planiranih budžetskih prihoda u 2010, kazali su danas predstavnici Uprave carinaTo je 14,5 odsto više nego prošle godine, rekao je direktor Predrag Petronijević.

Prema njegovim rečima, ove je godine u infrastrukturne projekte rekonstrukciju graničnih prelaza i carinarnica uloženo više od 700 miliona dinara čime će se obezbediti odgovarajući uslovi za rad carinskih i drugih službi, uz značajno ubrzanje prometa putnika i robe.

Kako je dodao, ove godine je zaplenjeno više od 200 kilograma različitih narkotika, a još bolji rezultati u borbi protiv svih vrsta krijumčara očekuju se već od januara, kada stiže prvih pet od 11 najsavremenijih skenera za kontrolu robe.

„Od ove godine se primenjuje novi carinski zakon, a ostvaren je i veliki napredak u reformama i modernizaciji srpske carine, koji su izrazito pozitivno ocenili Evropska komisija i Svetska carinska organizacija“, zaključio je Petronijević.
 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Budžet, Carina

Ličnosti: Predrag Petronijević

Institucije: Uprava carina Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>