emg home

RSS

Agencija za privatizaciju raskinula ugovor Zavarivača i kompanije Galeb grup

09. februar 2011. | 11:23 13:30

Izvor: Tanjug

Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor izmeđi šabačke kompanije Galeb grup i vranjskog preduzeća Zavarivač.

Više od 400 radnika Zavarivača iz Vranja juče je stupilo u štrajk i okrivililo kompaniju iz Šapca i novog vlasnika Radoslava Veselinovića da ni izbliza nisu ispunili uslove iz kupoprodajnog ugovora. Milan Beslać, generalni direktor Zavarivača, rekao je da razume zahteve štrajkača i potrebu da ljudi imaju posao, ali da ne razume neodgovoran odnos ogromnog broja zaposlenih u Zavarivaču prema budućnosti preduzeća.

“Ugovorili smo nekoliko velikih poslova s partnerom iz inostranstva. Kada smo krenuli u realizaciju ugovora, na posao je umesto 350 došlo 50 radnika. Pitam vas kako se to zove“, rekao je on.

Predsednik sindikata Nezavisnost u tom preduzeću Zoran Dodić rekao je ranije da su zahtevi štrajkača socijalnog karaktera jer kompanija iz Šapca i novi vlasnik Radoslav Veselinović ni izbliza nisu ispunili uslove iz kupoprodajnog ugovora.

„Spisak naših zahteva je dug, a najvažnije je što nam nisu isplaćene zarade za šest meseci prošle godine i što za četiri godine radnicima nije povezan radni staž“ kaže Dodić. On napominje da novi vlasnik Zavarivača ne isplaćuje radnicima bolovanja, putne troškove, otpremnine i jubilarne nagrade za tri godine i da se proizvodnja u ovim hladnim danima udvija u halama gde je tempetarura ispod nule. „Zbog tih i drugih razloga smo od Agencije za privatizaciju tražili da raskine ugovor s novim vlasnikom“, kaže Dodić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi

Ličnosti: Radoslav Veselinović, Zoran Dodić, Milan Beslać

Institucije: Agencija za privatizaciju

Kompanije: Zavarivač, Galeb grup


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi