emg home
RSS

Verica Kalanović razgovarala s predsednikom EBRD-a

21. maj 2011. | 12:31

Izvor: Emg.rs

Grad: Astana

Vicepremijerka Verica Kalanović razgovarala u Kazahstanu s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Tomasom Mirouom o infrasrukturnim projektima u Srbiji i podršsci te banke sektoru srednjih preduzeća, posebno u oblasti proizvodnje auto-komponeneti i prehrambenoj industriji.

Vlada Srbije je saopštila da je Verica Kalanović, koja predvodi delegaciju Vlade na godišnjoj skupštini i poslovnom forumu EBRD-a, ukazala na to da je potrebna veća fleksibilnost EBRD-a oko preusmeravanja
ušteda iz ranije odobrenih kreditnih linija za radove na Koridoru 10, kako bi bili izgrašeni putevi koji povezuju najznačajnije privredne centre s tim koridorom.

Na sastanku su detaljno razmatrani i procesi koje je potrebno unaprediti kako bi se ubrzalo povlačenje odobrenih kreditnih linija i buduća pomoć EBRD-a oko modela razvoja tržišta kapitala u Srbiji.

Tokom dvodnevnog zasedanja u Kazahstanu guverneri EBRD-a i ministri koji predstavljaju zemlje-članice i organizacije razmatrali su aktivnosti EBRD-a u cilju oporavka regiona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>