emg home
RSS

Poljoprivrednici sa 1.000 traktora blokirali put ka Beogradu

30. maj 2011. | 16:16 17:55

Izvor: Beta

Poljoprivrednici iz Pančeva, Kovačice i drugih južnobanatskih mesta, nezadovoljni najavljenim merama agrarne politike, potpuno su u 14 sati sa oko 1.000 traktora blokirali sve puteve koji iz Pančeva vode prema Beogradu.

Jedini način da se putnici prevezu na ovoj relaciji je Beovoz, pošto ratari ne dozvoljavaju vozilima da prođu starim i novim putem ka Beogradu, kao ni pravcem preko Opova.

Sa predstavnicima poljoprivrednika je oko 16 časova razgovarala gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović, ali ona posle toga nije želela da daje izjave novinarima.

"Gradonačelnicu samo upoznali s našim zahtevima, i dobili odgovor da je ona u kontaktu sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede. Zamolili smo je da im prenese da je uslov da deblokiramo puteve da ministar (poljoprivrede Dušan) Petrović javno saopšti da prihvata naše zahteve", izjavio je za agenciju Beta predsednik udruženja poljoprivrednika Pančevac Miodrag Radanov.

Zemljoradnici zahtevaju da Ministarstvo i Vlada Srbije ne donose uredbu o subvencionisanju samo domaćinstava veličine do 10 hektara i vrate prošlogodišnje mere kojima su subvencionisani svi koji obrađuju do 100 hektara oranica.

Seljaci su blokadu izlaza ka Beogradu počeli oko 9.00 časova, a kakao su istakli, blokadu će nastaviti dok im se ne ispune zahtevi i ne dozvoli da odu u protesnu vožnju do Vlade Srbije, kako je i planirano.

Jake policijske snage, pojačane pripadnicima žandarmerije, blokiraju prolaz traktorima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

31. maj 2011. 10:51:48

| Dragan

0

Novinar bete bi mogao malo vise da se informise.velik broj ratara sa traktorima je dosao i iz Srednjeg banata.

31. maj 2011. 13:02:56

| Ime

0

ovo je sramot od drzave.od cega ce narod da zivi.

<<

20. jun - 26. jun 2011.

>>