emg home
RSS

Poljoprivrednici ne odustaju od protesta

01. jun 2011. | 10:18 12:30

Izvor: Emg.rs, Beta

Grad: Novi Sad

Poljoprivrednici u Vojvodini najavili su da će danas ponovo pokušati da traktorima dođu u Beograd, na protest ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je da će poljoprivrednici danas nastaviti sa još žešćim pokušajima da stignu do Beograda i naveo da u tome učestvuje 6.000 do 7.000 traktora širom pokrajine. "Nismo mi ti koji blokiramo puteve, i to građani treba da znaju. Policija blokira puteve jer nas sprečava u kretanju ka Beogradu", rekao je Ivković.

On je negirao da su poljoprivrednici obavili još jedan razgovor s resornim ministrom Dušanom Petrovićem, ističući da su se s njim sastali samo jednom, preksinoć, ali da nije postignut nikakav dogovor.

"Netačne su priče da nema para u budžetu, jer je ovo što tražimo projektovano u budžetu za ovu godinu. Zato tražimo da mere iz 2010. budu nastavljene i u 2011.", objasnio je Ivković.

Poljoprivrednici su sa pedesetak traktora proveli noć ispred zgrade Vlade Vojvodine. Oni su i dalje okruženi policijskim kordonom koji im ne dozvoljava da nastave kretanje ka Beogradu. Blokiran je put od Novog Sada ka Temerinu i Sirigu, put između Vrbasa i Kule. Put između Beograda i Zrenjanian blokiran je kod Čente, Žablja i Temerina i put u pravcu Kikinde, kod mesta Melenci. U blokadi su i svi putevi oko Pančeva, sem puta koji vodi ka Kovinu. Auto-moto savez Srbije preporučio je vozačima da se bez preke potrebe ne odlučuju na put kroz Vojvodinu.

 

SPO pozvao poljoprivrednike da odustanu od blokada

Srpski pokret obnove pozvao je danas udruženja poljoprivrednika da odustanu od blokade puteva i da pregovorima nađu najbolja rešenja kojima će biti unapređen položaj poljoprivrednika i svih stanovnika seoskih područja.

"Smatramo da ne postoji realan povod za tako drastičan vid protesta jer su poslednjim predlogom ministra poljoprivrede Dušana Petrovića praktično zaštićeni proizvođači s posedima manjim od 30 hektara, a takvih je više 90 odsto, dok se restriktivne mere odnose isključivo na veleposednike", navodi SPO.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda, Subvencije, Protesti

Ličnosti: Dušan Petrović, Miroslav Ivković

Institucije: Srpski pokret obnove, Asocijacija poljoprivrednika


Unesite tekst komentara:

<<

30. maj - 05. jun 2011.

>>