emg home
RSS

MUP: Srbija i Euleks usaglasili vruće rejone

01. jun 2011. | 18:25

Izvor: Emg.rs

Predstavnici Srbije i Euleksa danas su definisali i usaglasili "vruće rejone" - oblasti administrativne linije u kojima je evidentiran najveći broj krivičnih dela, a posebna pažnja usmerena je na ilegalne prelaske administrativne linije, rasvetljavanje ratnih zločina i borbu protiv organizovanog kriminala, saopštio je MUP.Potpredsednik Vlade Ivica Dačić u razgovoru sa šefom Misije Euleks Gzavije de Marnakom istakao je da ima još prostora za unapređenje međusobne saradnje i da je potrebno intenzivirati kontakte i razmenu informacija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, ocenio je da je posebno važno razmenjivati informacije u cilju sprečavanja svih oblika kriminalnih aktivnosti sa obe strane administrativne linije i dodao da je MUP jedina državna institucija koja sa Euleksom ima potpisan Protokol o saradnji.

De Marnak je naveo da Euleks radi na izradi mapa - trasa koje se koriste za ilegalne prelaske, krijumčarenje i sve druge vidove kriminalnih aktivnosti.

Povodom trgovine organima na Kosovu, on je ocenio da je to osetljivo pitanje, kojem je Euleks pristupio ozbiljno od samog početka, da zvanični Brisel pomno prati dešavanja u toj oblasti, i da je u toku preliminarna istraga o navodima iz izveštaja Dika Martija.

De Marnak se danas sastao i sa srpskim ministrom za Kosovo Goranom Bogdanovićem, a dvodnevnu posetu Beogradu završio je razgovorom sa udruženjima porodica nestalih.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Kriminal, Policija

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Ivica Dačić, Gzavije Bo de Marnak

Institucije: Euleks, MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi