emg home
RSS

JTI ove godine investirao dva miliona dolara u Senti

15. jun 2011. | 13:51

Izvor: Emg.rs

Grad: Senta

Japan Tobacco International je ove godine investirao dva miliona dolara u fabriku u Senti, saopštila kompanija povodom petogodišnjice privatizacije Duvanske industrije Senta.

Kompanija je pustila u rad petu proizvodnu liniju koja je deo ovogodišnje investicije.

U saopštenju se navodi da je u 2010. izvoz cigareta JTI-a u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru i Hrvatsku bio osam miliona dolara, a izvoz duvana u Evropsku uniju 11 miliona dolara.

"Kompanija JTI je u Srbiji investirala vise od 100 miliona dolara, ali predstavlja i znacajnu sponu Japana i naše zemlje", rekao je državni sekretar u Ministarstvu za poljoprivredu Ljubiša Dimitrijević.

Potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan Kristijan Kring istakao je da je ta kompanija u sklopu dijaloga s Vladom Srbije predlozila donošenje petogodišnje strategije akciza i premija za duvan.

Ambasador Japana u Srbiji Tosio Cunozaki je istakao da je JTI najveca direktna japanska investicija u Srbiji. "JTI je dobar primer jer pažnju poklanja i društveno-odgovornom poslovanju, te u saradnji sa Ambasadom Japana promovise japansku kulturu i tradiciju i podrzava važne društveno-odgovorne projekte", istakao je on.

JTI ima više od 300 zaposlenih u Senti i Beogradu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Duvanska industrija

Ličnosti: Kristijan Kring, Tošio Cunozaki

Kompanije: Japan Tobacco International


Unesite tekst komentara:

<<

15. avgust - 21. avgust 2011.

>>

Povezani naslovi