emg home
RSS

MUP: Razvijanjem kapaciteta do efikasnije policije

16. jun 2011. | 14:04

Izvor: Beta

Projekat "Razvoj kapaciteta za strateško upravljanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije (MUP)" razviće kapacitete za strateško upravljanje u MUP-u i učiniti srpsku policiju efikasnijom, poručeno je sa današnjeg okruglog stola u Beogradu.

Kako je predstavljeno na skupu u Skupštini Srbije, taj projekat sa milion evra finansijski podržava Vlada Švedske, a sprovode Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga i Biro za strateško planiranje MUP-a Srbije.

Prema rečima nadležnih, taj projekat će trajati dve godine i tokom tog perioda će osnovnu obuku iz menadžmenta proći 60 predstavnika i predstavnica MUP-a.

Okrugli sto o strateškom upravljanju u srpskoj policiji okupio je u Skupštini ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, ambasadore Švetske i Švajcarske, kao i učesnike programa.

Dačić je, otvarajući taj skup, istakao ambiciju Ministarstva da postane najbolje u srpskoj vladi i naveo da je želja predstavnika MUP-a da rešavanjem postavljenih ciljeva zatvore određena poglavlja budućih pregovora Srbije i Evropske unije.

Ambasador Švedske, koja finansijski podržava projekat razvoja kapaciteta za strateško upravljanje u MUP-u, Krister Asp izrazio je nadu da će podrška njegove zemlje tom projektu učiniti srpsku policiju savremenom.

"Nadam se da će podrška Švedske ovom procesu pomoći kontinuiranu transformaciju MUP-a Srbije u modernu, odgovornu i angažovanu policijsku službu", rekao je Asp.

S njim se složio i ambasador Švajcarske Evrin Helmut Hofer, koji je istakao da je srpska policija učinila svoju zemlju bezbednosnim uzorom u čitavom regionu.

"Srbija igra ključnu ulogu u regionu i bez bezbedne Srbije nema sigurnosti i bezbednosti ni u regionu, a ni u Evropi", kazao je Hofer.

Govoreći o budžetskim izdvajanjima za MUP, Dačić je kazao da su ona iz godine u godinu sve manja, na šta mu je poslanik stranke G17 plus Vlajko Senić odgovorio da predstavnici policije moraju glasnije i agresivnije u parlamentu iznositi svoje zahteve i tražiti više novca.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Bezbednost, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

22. avgust - 28. avgust 2011.

>>