emg home

RSS

Dačić: Istraga o vakcinama vodi se godinu dana

23. jun 2011. | 16:11

Izvor: Beta

Istraga o mogućim nepravilnostima u nabavci vakcina protiv novog gripa vodi se već godina dana i taj slučaj nije jedini primer organizovanog kriminala u Srbiji koji se istražuje, rekao je danas na Goču ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Istraga se vodi duže vreme i zamolio bih predstavnike svih državnih organa da vode računa kako medijski istupaju jer pitanje istrage nije za medije", kazao je Dačić novinarima nakon vežbe povodom Dana Žandarmerije na Goču.

Dačić je kritikovao medijske nastupe državnih funkcionera koji su govorili o istrazi u tom slučaju i postavio pitanje da li se povodom nabavka vakcina vodi politička kampanja ili borba protiv organizovanog kriminala.

"Istraga se vodi dugo, praktično od vremena epidemije. Nećemo (da pričamo) ovde za govornicom o tom slučaju, već pred nadležnim organima kada se to procesuira", rekao je Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije kritikovao je i predstavnike medija zbog toga što izveštavaju samo o tome slučaju, a zanemaruju da se istraga vodi i u drugim slučajevima.

"Nisu samo Kolubara i Galenika mesta gde se vode istrage. Ima i nešto drugo u državi što interesuje policiju. Koliko vidim, odgovara se samo na pitanja o vakcinama. Godinu dana se vrši istraga, što do sada niste pisali o tome?", upitao je Dačić novinare.

On je istakao da borba protiv kriminala podrazumeva "međusobnu korektnost a ne razgovor o onome šta je u žiži javnosti".

"Taj mehanizam podrazumeva da pod pritiskom javnosti morate da odgovarate na pitanje o određenom slučaju. Ali, nisam ja od juče, 22 godine se bavim politikom", rekao je on i dodao da u Srbiji ima i drugih i većih primera organizovanog kriminala. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi