emg home
RSS

Dačić: Zatražena suspenzija policajaca

26. jun 2011. | 16:45

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Direkciji policije naložio da suspenduje dvojicu policajaca sa snimka objavljenog na sajtu Jutjub, koji tuku mladića Roma.Dačić je novinarima u Kruševcu rekao da je snimak nastao pre četiri godine i da je taj događaj već bio predmet interne istrage u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, a da je izveštaj tužilaštvu podnet u oktobru 2008. godine.

"To se zbilo 30. juna 2007. godine, pre nego što sam postao ministar unutrašnjih poslova. Reč je o policajcima Aleksandru Adamovu i Bojanu Biserčiću, kao i Danijelu Stojanoviću osumnjičenom za krađu, protiv koga je podneta krivična prijava", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da mu nije jasno zašto je toliko vremena bilo potrebno da se snimak pojavi u javnosti i da je naložio suspenziju policajaca bez obzira na to da li je tužilaštvo reagovalo.

"Iako je policijski posao veoma težak, policija nema pravo na prekoračenje ovlašćenja", objasnio je Dačić.

Na Internet sajtu Jutjub 24. juna pod naslovom "Srpska policija? Iživljavanje nad romskim mladićem" postavljen je snimak muškarca u policijskoj uniformi koji u prostoriji koja liči na policijsku stanicu nogama i glavom udara jednog mladića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija, Nasilje

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

01. jul 2011. 10:38:38

| doc78

0

A zasto samo suspenzija? A da obicni gradjanin to uradio sigurno bi bio krivicno gonjen. Ovog velikog junaka treba pred sudiju pa onda pred velike kriminalce u zatvoru pa nek nad njima malo prosipa silu.

<<

27. jun - 03. jul 2011.

>>