emg home
RSS

Đogović: Nema negativnih posledica ako Grad kupi Luku

04. jul 2011. | 15:34

Izvor: Beta

Ukoliko grad Beograd ima biznis plan da kupi Luku Beograd i način na koji će razvijati poslovanje tog preduzeća, onda ne može doći do negativnih posledica od te kupovine, izjavio je danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović.

Prema njegovim rečima, ako su zadovoljavajući uslovi kupoprodaje za obe strane nema razloga da se bilo ko tome protivi.

"Sa druge strane, ako postojeći vlasnik Luke Beograd ima razlog za prodaju po ceni koja njemu odgovara i ukoliko dođe do sklapanja cene ponude i tražnje onda nema razloga da javnost podiže prašinu", kazao je Đogović.

Vlasnici Luke Beograd su objavili da su spremni da Republici ili Gradu Beogradu prodaju to preduzeće po ceni od 74 miliona evra jer su, kako su naveli, onemogućeni da zbog spora Grada Beograda i Luke o pravu korišćenja lučkog zemljišta reazlizuju projekat izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na tom delu desne obale Dunave.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je Grad u mogućnosti da za preuzimanje većinskog vlasništva u Luci plati samo cenu po kojoj ga je platila i firma Vorldfin (Worldfin) čiji je vlasnik beogradski biznismen Milan Beko.

Beko je Đilasu prošle nedelje predložio da se sastane sa menadžmentom Luke, kako bi razgovarali o sudbini tog preduzeća i mogućnosti sklapanja javno-privatnog partnerstva.

U kabinetu gradonačelnika Beograda Beti je danas rečeno da on za sada ne želi da govori o Luci Beograd.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi