emg home

RSS

Banca Intesa dobila priznanje magazina the Banker

01. decembar 2011. | 15:06

Izvor: Emg.rs

Banka Inteza (Banca Intesa) dobila je četvrtu godinu za redom prestižnu nagradu za banku godine u Srbiji, koju dodeljuje renomirani finansijski časopis The Banker, saopštila je danas ta banka.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini, Intesa Sanpaolo je dobila i priznanja za banku godine u Italiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Poslujući u kompleksnom makroekonomskom ambijentu, nastojali smo da svojom poslovnom politikom odgovorimo na izazove okruženja, a ispravnost naše strategije potvrđuju rezultati koje smo zabeležili ove godine“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je na sinoćnoj svečanosti u Londonu primila priznanje u ime banke.

Ona je rekla da je ovo priznanje je potvrda da je Banka Inteza "zahvaljujući prudencijalnoj politici upravljanja rizicima uspela da sačuva stabilnost i dodatno ojača svoje tržišno vođstvo u svim segmentima poslovanja“.

Prema rečima organizatora, 2011. je bila jedna od najtežih godina koje će mnoge banke ikada osetiti, obeležena komešanjima na dužničkim tržištima evro zone, zabrinutošću u vezi sa američkim privrednim rastom i strahovima vezanim za bankarski sistem Kine.

Uprkos svim otežavajućim okolnostima, velika većina banaka koje su se takmičile za The Banker nagrade uspela je mnogo više nego samo da preživi. One su još jednom pokazale sposobnost da se inoviraju i kreiraju nove proizvode kako bi pomogle svojim klijentima i privredama zemalja u kojima posluju, navodi se u saopštenju.

The Banker, deo izdavačke kuće Fajnenšel tajms grup (The Financial Times Group), vodeći je svetski bankarski i finansijski magazin sa čitalačkom publikom u više od 180 zemalja sveta. Osnovan 1926. godine, The Banker je glavni izvor globalnih finansijskih informacija, istraživanja i analiza za svetsku bankarsku industriju, koji poseduje bazu podataka za više od 4.000 banaka. Časopis dodeljuje godišnje nagrade za banku godine, koje se smatraju jednim od najprestižnijih svetskih nagrada u bankarskoj industriji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke, Nagrade

Ličnosti: Draginja Đurić

Kompanije: Banca Intesa


Unesite tekst komentara:

<<

05. decembar - 11. decembar 2011.

>>

Povezani naslovi