emg home

RSS

Delegacija Kosova napustila skup u Beogradu zbog fusnote

15. mart 2012. | 15:19

Izvor: Beta

Delegacija Kosova napustila je danas Prvu Regionalnu konferenciju "Partnerstvo za promenu: civilno društvo i vladine institucije Zapadnog Balkana i Turske" u Beogradu zbog fusnove koja je stajala uz ime delegacije, objavili su pojedini učesnici na društvenoj mreži "Tviter".Predstavnik Kosova napustio je skup, pošto je direktorka Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa civilnim društvom Ivana Ćirica pročitala fusnotu o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima.

Prema dogovoru Beograda i Pristine, na regionalnim skupovima Kosovo treba da bude predstavljeno uz fusnotu u kojoj se navodi "bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem MeÄ‘unarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Na skupu koji je zatvoren za javnost učestvuje više od 200 predstavnika iz zemalja regiona.

Na konferenciji bi trebalo da budu definisane preporuke politika za izgradnju civilnog dijaloga i partnerstva civilnog društva, nacionalnih vladinih institucija i Evropske unije, kao i za jačanje uloge civilnog sektora u dijalogu o efektivnosti donatorske pomoći.

Konferenciju je organizovala Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Srbije u saradnji sa Balkanskom mrežom za razvoj civilnog društva, Uredom za udruge Vlade Hrvatske i EU Tehničkom podrškom organizacijama civilnog društva.

Na skupu učestvuju predstavnici organizacija civilnog društva opredeljenih za dalji napredak u razvoju i funkcionisanju institucionalnih mehanizama saradnje, a biće predstavljeni konkretni primeri najboljih regulatornih praksi koje mogu da poboljšaju zakonodavni okvir za čivilno društvo i međusektorska partnerstva.

Kako se navodi u najavi konferencije, ta vrsta dijaloga između institucija EU, vladinih insitucija iz regiona i organizacija civilnog društva traje već dugi niz godina.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi