emg home
RSS

U napadima u Avganistanu poginulo devet osoba

20. jun 2010. | 18:20

Izvor: Beta

Grad: Kabul

Petoro civila, među kojima troje dece, i četvorica avganistanskih vojnika poginuli su danas u sukobima na jugu i istoku Avganistana, saopštile su lokalne vlasti.

Na jednu kuću u Nangrharu, na istoku zemlje, bačena je raketa, a prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova, poginulo je dvoje dece i ranjena su četiri civila, među kojima tri žene.

Istovremeno, dve bombe su eksplodirale u Laškar Gahu, glavnom gradu provincije Helmand. Prva bomba, aktivirana na daljinu, eksplodirala je u blizini jedne banke, rekao je portparol lokalnih vlasti Daud Ahmadi.

U toj eksploziji poginuli su 12-godišnji dečak i još dva civila, dok je 15 osoba povređeno.

Nekoliko minuta kasnije, u eksploziji druge bombe nedaleko od jedne škole, povređeno je pet osoba, među kojima troje dece, rekao je Ahmadi.

U provinciji Kunar na istoku zemlje, u eksploziji granate ručne izrade, što je tipično oružje talibanskih pobunjenika, poginula su četvorica avganistanskih vojnika.

"Naši vojnici i pripadnici međunarodnih snaga NATO bili su u patroli. Vojno vozilo u kojem su se nalazili vojnici naišlo je na minu i tada su poginula četvorica naših vojnika", rekao je guverner te provincije Fazilula Vahedi.

Portparol talibana Zabihula Mudžahed u izjavi za Frans pres preuzeo je odgovornost za taj napad.

U poslednje tri godine nasilje u Avganistanu se širi uprkos stalnom povećavanju broja stranih vojnika kojih trenutno u toj zemlji ima oko 142.000.

Najviše žrtava ima među civilima. U napadima talibanskih pobunjenika život izgubi tri puta više avganistanskih civila nego stranih i avganistanskih vojnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ratni sukobi, Grantiranje

Lokacija: Nangrhar, Laškar Gah, Kunar

Ličnosti: Daud Ahmadi, Fazilula Vahedi, Zabihula Mudžahed


Unesite tekst komentara:

<<

06. decembar - 12. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi