emg home
RSS
Bankar magazin

Bankar magazin, Broj 51-52, 01. mart 2011.

Budžetska kriza

Rat na ivici finansijskog bezdana

Autor: Dejan Krstić

Neočekivana odluka Predstavničkog doma Kongresa SAD da usred fiskalne godine izvrši rebalans već usvojenog federalnog budžeta zaista je uzdrmala poziciju američkog predsednika. Realno je očekivati da će izlaz iz ove zamršene finansijske zbrke na kraju ipak biti pronađen jer je svima kristalno jasno da raspad ekonomskog sistema ne bi odgovarao nijednoj od „zaraćenih strana“

Pasionirani konzument američkih medija, konzervativne provenijencije koji jutarnju kafu obično pije sa Rašom Limbom (Rush Limbaugh), ruča u društvu Glena Beka (Glenn Beck), a u krevet odlazi sa Lorom Ingram (Laura Ingraham), teško se može oteti opštem utisku da se savremena Amerika približava samoj ivici finansijske provalije.

Objektivno, nije lako zadržati minimum zdravog razuma u atmosferi u kojoj jedna od najgledanijih TV stanica, FOX News, senzacionalistički objavi „ekskluzivnu informaciju“ da je „... tokom predizborne kampanje za predsednika SAD 2008. Barak Obama za manje od godinu dana prikupio donacije u vrednosti od preko 750 miliona dolara i tako potukao sve dotadašnje rekorde finansijski mnogo moćnijih prethodnika.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: