emg home
RSS

Hrvatska osudila napad na turiste srpske nacionalnosti

23. jul 2010. | 17:56

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Ministarstvo turizma Hrvatske osudilo je danas napad na turiste srpske nacionalnosti na plaži u mestu Podgradina pored Zadra i navelo da je policija pokrenula prekršajni postupak protiv počinilaca napada."Ministarstvo turizma izražava žaljenje zbog napada i osuđuje takvo ponašanje, ali ujedno ističe da je pravna država odmah reagovala i da je policija pokrenula prekršajni postupak", saopštilo je Ministarstvo turizma.

Ministarstvo je navelo da su počinitelji privedeni sudiji za prekršaje.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo turizma je obavešteno da je juče oko 16.30 došlo do incidenta na plaži u mestu Podgradina pored Zadra, kao i da su svi učesnici incidenta hrvatski državljani s prebivalištem na tom području.

"Nezavisno od toga treba podcrtati da se incident dogodio u turističkom mestu i da je vezan uz činjenicu da su napadnuti srpske nacionalnosti", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo turizma je naglasilo da je reakcija pravne države "jasna poruka da je Hrvatska ne samo lepa i kvalitetna, već i sigurna turistička zemlja i da će se u slučjevima incidenata čvrsto i energično reagovati".

U saopštenju se dodaje da turisti u Hrvatskoj mogu da očekuju jednaku zaštitu bez obzira na to iz koje države dolaze.

Hrvatski mediji danas su objavili da su na plaži Podgradini kod Zadra napadnuti turisti srpske nacionalnosti, 40-godišnji muškarac i njegova dva sina od 14 i 16 godina zato što su govorili ekavicom.

Najpre je pijani 47-godišnjak kome je izmereno 2,28 promila alkohola u krvi verbalno napao 40-godišnjaka, a zatim je počeo da ga gura.

Napadaču se pridružio i 16-godišnjak koji je decu napadnutog udarao u glavu. Policija je saopštila da su napadnuti odbili lekarsku pomoć. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nasilje

Lokacija: Hrvatska


Unesite tekst komentara:

25. jul 2010. 12:37:57

| veroljub

0

pataloska mrznja... i nema tome kraja

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
PON
20
UTO
21SRE
22ČET
23PET
24SUB
25NED
26
  • BiH: 60 uhapšenih u akciji Taksa

    22. sep 2010.

    Sarajevo, Beta

Povezani naslovi