emg home
RSS

Arhiva vesti

Vekarić: Izjave iz BiH prikupljanje političkih poena

26. avgust 2010. | 14:01

Izvor: Beta

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ocenio da su izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića i bivšeg člana ratnog predsedništva Ejupa Ganića pokušaj političara da se mešaju u rad pravosudnih organa Srbije.

Vekarić je rekao da Silajdžić i Ganić marširaju po pravosuđu Srbije, ocenivši da to nije put ka pomirenju i da treba pustiti ptavosudne orgene da rade svoj posao.

Silajdžićev pravni savetnik Damir Arnaut, pravni savetnik Ganiću tokom sudskog procesa u Londonu, izjavio je da Ganić razmatra najpogodniju formu za tužbu protiv Srbije.

Vekarić je istakao da je Ganić bio u prilici da tuži Srbiju i ranije, ali da to nije učinio. "Da li ste čuli da se ikad predsednik Srbije Boris Tadić mešao ili prejudicirao odluku bilo kog pravosudnog organa BiH?", upitao je Vekarić, komentarišući Silajdžićevo pismo Tadiću u kom traži oslobađanje državljanina BiH Ilije Jurišića, koji je u Beogradu osuđen na 12 godina zatvora zbog zločina nad pripanicima JNA u Tuzli.

Po Vekarićevoj oceni, izjave koje dolaze iz BiH govore u prilog tome da su na pragu izbora u toj zemlji ovakve teme pogodne za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>