emg home

RSS

Dulić najavio ekološku akciju Zeleni karavan Srbije (VIDEO)

17. februar 2010. | 15:38

Izvor: Beta

Grad: Pirot

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić danas je u Pirotu najavio početak ekološke akcije "Zeleni karavan Srbije".

U okviru te akcije ministar će obilaziti lokalne samouprave u Srbiji i upoznavati ih sa novim propisima u oblasti ekologije.

Dulić je u Pirotu obišao pogone "Obuće", "Tehničke gume" i Energanu pirotske Korporacije "Tigar", a obavešten je da će biti otvoren i novi pogon za proizvodnju proizvoda od gumenog reciklata.

Ministar je u razgovoru sa menadžmentom "Tigra" rekao da je to fabrika koja pokazuje visok nivo društvene odgovornosti i da će ministarstvo podržati projekat u oblasti reciklata i proizvodnje panela od biomase.

"O reciklaži otpadnih guma sa 'Tigrom' razgovaramo već nekoliko meseci. Stvorili smo uslove da se reciklaža isplati i drago mi je da će 'Tigar' ući u tu investiciju i da će investirati nekoliko miliona evra i zaposliti 22 nova radnika. Dobićemo nešto novo. Do sada smo gume bacali na deponije, paljene su ili bacane u korita reka", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, sada će gume završavati u reciklažnom procesu i na kraju biti iskorišćene za izradu sportskih rekvizita, staza i u druge svrhe.

"Tigar" u tom pogonu planira da godišnje preradi 18.000 tona guma.

"Mislimo da u Srbiji treba da postoji nekoliko reciklera guma. Kad je reč o proizvodnji panela 'Tigar' ima našu podršku. To je ozbiljan posao", rekao je Dulić, upozorivši da treba voditi računa da se takvi kapaciteti ne predimenzioniraju u Srbiji. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekologija

Ličnosti: Oliver Dulić

Kompanije: Tigar


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi