emg home
RSS

Hapšenje u nastavku akcije za suzbijanje korupcije

01. april 2010. | 16:42

Izvor: Emg.rs

Beogradska policija uhapsila je u nastavku akcije za suzbijanje korupcije ovlašćenu za prodaju stanova u preduzeću "S Poenta" Branku Š.M. iz Beograda, osumnjičenu za pomaganje u zlopotrebi službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.Krivičnom prijavom za zloupotrebu službenog položaja biće obuhvaćeni i direktor privrednog društva "S Poenta" iz Beograda Slaviša P. i direktor privrednog društva "Inter eksport" Radomir J. takođe iz Beograda.

Njih dvojica se već nalaze u pritvoru zbog zloupotreba u postupku privatizacije preduzeća "Betonjerka" iz Sombora i drugih privrednih društava, a krivicnom prijavom biće obuhvaćena i suosnivač i direktor "S Poente" Mirjana M. iz Beograda, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni Slaviša P. zaključio je sa Direkcijom za gradsko-građevinsko zemljište za izgradnju Beograda ugovor o zakupu gradskog-građevinskog zemljišta u novobeogradskom bloku 64, kojim je ugovoreno da će "S Poenta" platiti naknadu za uređenje javnog građevinskog zemljišta tako što će Direkciji predati 2.100 metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora od izgrađenih objekata.

Međutim, kako se navodi, nakon izgradnje objekata, osumnjičeni nije predao u posed ugovoreni poslovno stambeni prostor, već ga je prodao a novac zadržao za sebe i tako oštetio Direkciju za iznos od oko četiri miliona evra.

Osumnjičena Branka Š.M. je, po njegovom punomoćju, prodala ukupno 78 sagrađenih stanova, 17 lokala i 17 garažnih mesta na ugovorenoj lokaciji za 3,9 mliona evra koje je predala Slaviši P. bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji.

Ona je ostatak prostora od 42 stana, 20 lokala i četiri garažna mesta, bez pravnog osnova, po nerealno niskim cenama prenela na preduzeće "Inter eksport", kojim upravlja Slaviša P. i na taj način mu omogućila da pribavi protivpravnu imovinsku korist od 4,2 miliona evra.

Osumnjičeni su u periodu pocectka 2003. do septembra 2008. godine, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11,1 miliona evra, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>