emg home
RSS

Malović: Utvrditi istinu o smrti Dade Vujasinović

02. jun 2010. | 14:51 16:16

Izvor: Emg.rs

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da sve činjenice koje mogu da doprinesu rasvetljavanju smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović Tužilaštvo treba da uzme u obzir.

“Kao ministar i građanin želim da se založim za to da se u tom predmetu najzad utvrdi istina i da dođemo do daljeg postupka procesuiranja počinilaca tog krivičnog dela”, rekla je Malović nakon što je ispred Ministarstva pravde potpisala Protokol o saradnji sa javnim preduzećem Pošta Srbije.

Komentarišući navode iz beleške Ratka Mladića koji su objavljeni u medijima, Malović je dodada da je svaka informacija koja može da da doprinose rasvetljavanju bilo kog krivičnog dela indikativna i tužilaštvo treba da je proverava.

Ona nije želela da komentariše konkretna imena iz tih beleški koja se povezuju sa smrću Dade Vujasinović, navodeći da je to posao za Tužilaštvo i da kao predstavnik izvršne vlasti ne želi da utiče na rad te pravosudne institucije.

"Politika" je danas objavila prepis iz rokovnika Ratka Mladića sa natpisom "Vojni muzej". Zabeležen je u utorak, 25. oktobra 1994. u Banji Dvorovi. List navodi da Mladić u rokovniku umesto imena i prezimena sagovornika piše "zemljak" (Budiš (precrtano) "Krajišnik".

"U sprezi sa Mićom je Goran (precrtano) Dušan Malović koji je u vezi sa Vuković Goranom (ubica je Ljube Zemunca i vodka mafije u Beogradu). Oni su ubili novinarku Dadu Vujasinović, oni su spremni na sve...Kafić na Dedinju Metod u njemu se sastaju Micho i Vukovich i kafić se isprazni kada oni razgovaraju...Mićo govori da je šef podzemlja i nadzemlja u Bgd...Mićo se falio kako je doveden da sruši Lukića i Vas, što je bila igra M. Krajišnika. Krajišnik Vas ortodoksno ne podnosi", stoji u tom prepisu.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru 118 u Novom Beogradu. U zapisniku koji je sačinjen posle obavljene obdukcije, navedeno je da je umrla dan
ranije u 1.30 sati.

Prilikom uviđaja na licu mesta, istražni organi su pored novinarkinog beživotnog tela pronašli i lovačku pušku njenog oca iz koje je, navodno, počinila samoubistvo.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zločin

Ličnosti: Ratko Mladić, Snežana Malović, Radislava Dada Vujasinović

Institucije: Specijalni sud


Unesite tekst komentara:

<<

25. april - 01. maj 2011.

>>